Popüler Yayınlar

24 Temmuz 2008 Perşembe

30 dakikada damarları açan çay

30 dakikada damarları açan çay
Günde bir fincanla tansiyonunuzu dengeleyin.

Haber Tarihi: 24 Temmuz 2008Kategori: SağlıkYorum Sayısı: 0Okunma Sayısı: 3570Haber Puan: 4
1 2 3 4 5 Günde bir bardak yeşil çayın damarları hızla açarak kalp sağlığına önemli katkıda bulunduğu bildirildi.

Daily Mail'in internet sitesinde yayımladığı yeni bir araştırmaya göre, bir bardak yeşil çay 30 dakika içinde omuzlardan bileklere giden damarları yüzde 4 oranında genişleterek, kanın pıhtılaşma riskini azaltıyor.

Akina Tıp Okulu kardiyoloji bölümünden Dr. Nicholas Aleksopulos'la ekibi, omuzdan bileğe uzanan ve vücuttaki kan akışının iyi bir göstergesi olan brakiyal (koldaki) damarların, bazı sıvılar alındığındaki durumunu ultrasonla inceledi. Bir grup sağlıklı deneğe yeşil çay, kafein ve sıcak su verildi. Her bir sıvıyı aldıktan sonra deneklerin brakiyal damarlarının durumuna bakıldı.

PIHTILAŞMAYI ÖNLÜYOR

Araştırmacılar, deneklerin yeşil çay içmelerinden 30 dakika sonra damarların yüzde 4 oranında genişlediğini, kafein ve sıcak suyun bu etkiyi göstemediğini tespit etti. Araştırma, European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation'da yayınlandı. Damarların genişlemesi, kan damarlarını saran hücrelerden oluşan ve pıhtılaşmayı önleyen endotelyumun daha iyi işlemesini sağlıyor.

TANSİYONA İYİ GELİYOR

Daha önceki araştırmalar, siyah çayın endotelyumun kısa ve uzun dönemli performansını artırdığını göstermişti. Ancak ilk kez yeşil çayın geniş damarlar üzerinde kısa dönemde yararlı etkisi olduğu belirlendi. Bir başka araştırma da yeşil çayın sigara tiryakilerinde endotelyal fonksiyon bozukluğunu ortadan kaldırdığı saptanmıştı. Bunun yanı sıra yeşil çayın kötü kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede etkisi olduğu da belirlenmişti. Siyah çay tüketime sunulmadan önce işlemden geçirildiği için, yararlı antioksidanlar olan flavonoidlerin etkisi yüzde 90'a varan oranda azalıyor.

22 Temmuz 2008 Salı

Çürük dişe dolgu tarihe karışacak (tıp ilerliyor)

Çürük dişe dolgu tarihe karışacak
Çürük dişe dolgu tarihe karışacak! Diş çürüğünün üzerine bir solüsyon sürülecek, diş oyulmadan kendini tedavi edecek! Yeni bir tür gargara da diş fırçalamayı tarihe karıştıracakBU BULUŞ TARİHE GEÇECEK

Diş hekimliğinde yapılan iki yeni buluş, çürüyen dişin oyularak dolgu yapılması operasyonu ile plaklardan korumak için dişlerin fırçalanmasını gereksiz hale getirecek.


Leeds Diş Enstitüsü bilim adamları, vücudun yeni dişleri oluştururken izlediği yolu taklit edebilen bir solüsyon geliştirdi. Dişlerin dolgu yapmadan tedavi edilmesi, yeni bir protein sayesinde mümkün olacak. Uzmanlar araştırmalarında bu proteinin diş minesi üzerinde bir tür yapı kalıbı oluşturduğu ve içine gerekli mineralleri topladığını tespit etti.


Bu durumda söz konusu proteini içeren bir solüsyon erken aşamadaki diş çürüğü üzerine sürülecek ve minerallerin toplanmasıyla diş, yeniden sağlıklı hale gelecek. Böylelikle dişin oyularak dolgu yapılmasına gerek kalmayacak ve diş doğal yollardan tedavi edilmiş olacak.


Yakın gelecekte...


Aynı araştırmacıların öteki buluşu da ışıkla temasa geldiğinde plak oluşumuna yol açan bakterileri öldüren bir gargara oldu. Gargara , bakterileri cezbeden bir molekül. Molekül bakteri tarafından emildikten sonra parlak ışığa maruz kalınca aktive oluyor ve bakteriyi patlatıyor.


Bilim adamları, gargaranın 3 yıl, dolgusuz diş tedavisinin de 5 yıl içinde mümkün olacağını

Domates yemek için beş neden (M.Uzun)

Domates, içeriğinde bulunan A ve C vitaminleri, folik asit, potasyum, gıda lifi ve antioksidanlar sayesinde hayatımızın vazgeçilmez besinlerinden biri.
Kulağa ilginç geliyor olsa da, domates bazen derdi ve tasayı silip götürebilir. Domatesin içeriğinde bulunan A ve C vitaminleri, folik asit, potasyum, gıda lifi ve antioksidanların yararları tartışılamaz. Organik domatesler, bazı kimyasallardan arınarak yetiştirildiği için, daha fazla flavonoit içerirler. Aynı zamanda antiviral (virüslerin zararlı etkilerini önleyen) özellikleri bulunur. Aşağıdaki beş maddede neden domates yemeniz gerektiği açıklanıyor:
Cildinizi korur
Domatesin kabuğunun, cildinize güneş koruyucu krem etkisi sağladığını biliyor muydunuz? Yapılan bir araştırmada, güneş yanıklarından şikâyetçi ve güneşe karşı hassas cilde sahip olan bir grubun günlük beslenmelerine domates eklendi. Akdeniz’de yaygın olan bu tarz beslenme düzenini uygulayanların ciltlerinin, 10 hafta sonunda güneşin UV ışınlarına karşı daha güçlü bir hal aldığı belirlendi.
Yaşlanmaya karşı savaşır
Domateslerin, serbest radikalleri önleyici likopen ve beta karoten içerdiği biliniyor. Bazı hücrelerde, serbest radikaller DNA ya yüzde 42’ye varan hasarlar verir. Domatesin her zaman az miktarda zeytinyağı ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir. Bu şekilde vücudun yaşlanmaya karşı daha güçlü bir hale gelir.
Kan basıncını düşürür
Domates kan basıncını düşürmeye yarar. Hipertansiyondan şikâyetçi bir grup hasta üzerinde yapılan bir araştırmada, hastaların günlük besinlerine domates eklendi. Sekiz hafta süren araştırmada her gün domates tüketen hastaların sistolik kan basıncınca 10 derece ve diyastolik kan basıncı değerlerinin de dört derece düştüğü gözlendi.
Gribi önler
Karotenler (likopen ve beta karoten) gibi sebze ve meyvelerden elde edilen koruyucu pigment değerleri düşük olan insanların, her gün domates tüketmesi önerilir. Bakteri ve virüslerle savaşmaya yardımcı olan karoten bileşikleri çok önemlidir. Günlük domates ihtiyacınızı bir bardak domates suyu ile giderebilirsiniz. Göreceksiniz, soğuk algınlığı ve gribe karşı vücudunuz çok daha dirençli olacaktır.
Kolesterolü kontrol eder
Günde bir domates, sizin kalp ve damar sorunlarınıza karşı olan savaşınızda en güçlü dostunuz olabilir. Her gün domates yemeye başladıktan sonraki dört hafta içerisinde HDL kolesterol seviyeniz yüzde 15 artar, bununla beraber LDL kolesterol seviyeniz düşer.