Popüler Yayınlar

14 Ekim 2008 Salı

Reçel kanser hücrelerini engelliyor


Reçel kanser hücrelerini engelliyor
Yapılan araştırmalar, reçelin kanseri önlemede önemli rol üstlendiğini ortaya koydu.
içinde bulunan 'pektin' isimli madde kanser hücrelerinin oluşumunu hızlandıran 'galektin-3 (gal 3)' proteinini çepeçevre sararak kanser hücresi oluşumunu yok ediyor.
Norveç'teki Gıda Araştırmaları Profesörü Vic Morris de bu tezi onaylayarak reçelin kanseri alt ettiğini onayladı. Konuyla ilgili olarak:
"Reçel yerseniz faydasını göreceğinize inanıyorum" yorumunu yapıyor.
Pektin tozunun ayrıca prostat kanseri hücrelerini de öldürdüğü son araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlar arasında yer alıyor.
Bu ürünü kahvaltınızdan eksik etmeyin
Prostat, kolon ve akciğer kanserine karşı çok etkili...
İngiliz bilim adamları reçel ve jöle yapımında kullanılan pektin maddesinin pek çok kanser türünün ilerlemesine engel olduğunu ortaya çıkardı. İngiliz Gıda Araştırması Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği çalışmaya göre pektin, vücuda prostat, kolon ve akciğer kanser hücrelerini büyük oranda öldüren moleküler parçacacıklar salıyor.
Pektin bu sayede kanserin vücutta ilerlemesine de engel oluyor. Uzmanlar bol şekerli olduğu için reçel ve jöle tüketiminde dikkatli olunması uyarısında da buluyor. Pektin’in ayva gibi bazı meyvelerde de bulunduğuna dikkat çekiliyor.