Popüler Yayınlar

20 Ağustos 2008 Çarşamba

EVET 2008 İBRADI ÜZÜM BAYRAMINI KAYMAKAMLIK ÜSTLENMELİ (üZÜM FESTİVALİNE ARA VERİLMEMELİ)



ÜZÜM BAYRAMINI KAYMAKAMLIK ÜSTLENMELİ

İbradı İlçesi'nde bu yıl kacıncı.'si düzenlenmesi beklenen Geleneksel ibradı Üzüm Bayramı, gerçekleştirilirken birçok etkinlikle festival havası içerisinde (2008 ibradı üzüm bayramı ibradıya yakışır şekilde kutlanmalıdır)


”İbradı Üzüm Bayramı (Gelmiş Neyime)” şeklinde olmamalı. Hatırlanacağı üzere geçen yıl üzüm bayramını “su kesintileri , vs nedenlerle biraz sönük olması” Bu yıl daha iyi olmasını bekliyoruz aynı sıkıntı bu yıl yaşanmamalı. Üzüm Bayramının Kıymetli Bld Belediye başkanımız kaymakamımız Bu Bayramda öncü olmalılar gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz. ibradılı Üreticilerinin kronikleşen sorunlarından söz etmeye gerek yok biliniyor çözümü konusunda da şunu ifâde ediyorum ki herkez elini taştın altına koymalı.
Geçen yılın hasat mevsiminde, yağışların yeterli gitmesi neticesinde rekolte ve kalite yakalandığından dolayı muhtemel bir pazar sorunu da yaşanmamıştı. Bu yılın üzüm hasadı da üreticilerimizden aldığımız intibaa göre maşallah, geçen yıldan pek geride değil. Üreticilerimiz adına memnuniyetimizi ifade edelim.
Gelelim Üzüm Bayramına… Üzüm Bayramını tartışmak abesle iştigal etmek anlamına gelebilir. Böyle bir faaliyetin hem ekonomik, hem kültürel hem sosyal hem de eğitim boyutlarının olduğunu, en azından olması gerektiğini hatırlayalım lütfen… Ancak bütün bu beklentileri karşılamaktan uzak ve dostlar alış verişte, af edersiniz “konserde görsün” mesabesinde, yasak savmak niteliğinde bir üzüm bayramına şâhid olmamalıyız.. Popüler bir sözde “sanatçı” getirilir, bir konser tertip edilir. üzüm güzeli seçilir, en iyi üzüm üreticileri de bu meyanda ödüllendirilir bir üzüm bayramı daha idrak edilmiş olur Hemşeriler toplanır bu vesile ile hoşça bir vakit geçirmiş olurlar. “gerçek böyle değilmi ? ” elbette ama biraz daha gayret nerde sponsorlar nerede yerel televizyonlardan canlı yayın nerede yöresel sanatçılar oyuncular ? Ne var ki diğer ilgili kurumlar olup biten karşısında “seyirci kalmayı” tercih ederken, Belediye Başkanının (Muharrem KAYA’NIN) tek başına böyle bir organizasyonu buraya kadar taşıması İbradı adına, üzüm üreticileri adına kutlanması gereken bir başarıdır.
Kabul edelim ki üzüm bayramı kurumlar arasında sağlanan iyi bir işbirliği zemininde kutlanır, bütün şehir üzüm bayramı havasını teneffüs eder. BiLMELİYİZKİ üzüm bayramına ara verilebilir, buda İbradının geri gitmesi demektir ???????????, İbradılı varlıklı hemşerilerimizin böylesine önemli olan bir faaliyeti görmezden gelmemelidir. yok saymamalıdır. Öncelikle belirtelim ki bu olumsuz tavır ve anlayış; “İBRADI Sevdalısı HEMŞERİLERİMİZ” duruşuna yakışmıyor. İbradı sevdalısı olmak, kişilere ve kurumlara taassupla yaklaşılmasına müsaade etmez. İbradının buna ihtiyacı yok. İşin bu tarafını pek uzatmayalım.
İbradı adına yakışır şekilde bir üzüm bayramı kutlama dileğiyle.
Böyle bir etkinlikte gecede yeni kurulan polis polis teşkilatı dahil herkez görev almalıdır tüm hemşerilerim.